Galéria

2022.11.02. 18:54

Fotókon mutatjuk a nagyberki lehalászást

Megkezdődött a lehalászás a nagyberki halastavakon. A kitermelt pontyok egy része feldolgozóba kerül, amelyből filét készítenek a karácsonyi ünnepekre.

Sonline

Fotós: Lang Robert Kaposvar

 December 24-éig folyamatosan zajlanak a lehalászások, a halak oxigénnel dúsított víztartályokban utaznak a környező országokba, de a hazai piacra is szállítanak. Idén a megnövekedett költségek miatt átlagosan 35-40 százalékkal többet kell fizetni a halért az ünnepek előtt. Hazánkban még mindig a ponty a legkelendőbb, amelynek kilóját 1800-2000 forintért vásárolhatjuk meg karácsony előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában