Fejlődés

2022.11.30. 17:27

Fűrészüzemet adtak át Gamáson

Fűrészüzemet adtak át szerdán délelőtt Gamáson. A Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának segítségével 212 millió forintból valósult meg a beruházás. Az üzem ünnepélyes átadásán részt vett Réthy Pál helyettes államtitkár, Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke és Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, kormánybiztos.

Góz Lilla

– A 2020 őszén készült pályázati kérelmünkben célként azt fogalmaztuk meg, hogy munkahelyteremtés, foglalkoztatás valósuljon meg községünkben, egy fűrészüzemet szerettünk volna létrehozni, ahol szakember irányítása mellett zömében helyi munkanélküliek dolgoznak – mondta el Tóth Péter, Gamás polgármestere. 

Hozzátette: jelenleg a 8 fő munkavállalóból 7 fő gamási, és ebből 6 fő munkanélküli volt előtte. A pályázat segítségével beszereztek rönkhasító szalagfűrészt, a sorozatvágót, és a keresztvágó fűrészt, a 2-es épület a készáru raktár és a 3-as épület a szociális helyiségek kaptak helyet és vásároltak , iroda  új targoncát és egy modern új fűrészgépsort állítottak üzembe. 

 

– A jelenlegi gazdasági helyzet az elmúlt 30 év legnehezebb időszaka, ennek ellenére büszke vagyok arra, hogy sok-sok nehézség ellenére elindult és üzemel, dolgozik, termel a fűrészüzemünk – emelte ki a polgármester. Móring József Attila kormánybiztos köszöntőjében kiemelte: a az egykori romos téesz épületből egy korszerű, modern fűrészüzemet sikerült létrehozni és hét helyi családnak biztos megélhetést adtak. A Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programján Gamás mellett Somogysárd és Nagybajom település pályázott sikeresen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában