Fotók és videó!

2022.11.28. 16:32

Adománykuckóban tehetjük szebbé a rászorulók ünnepét

Az Adománykuckó hétfőn nyílt meg Kaposváron, a város és az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos közös, adománygyűjtő akciója december 13-ig tart. A nyitórendezvényen részt vett és ajándékot adott át Szita Károly, Kaposvár polgármestere és a helyi önkormányzati képviselők is. A felajánlásokat folyamatosan várják a Kossuth téren. Társasjátékot és édességet is várnak a szervezők.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

–  Az Adománykuckó az idén már a hetedik alkalommal nyílt meg Kaposváron – mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári szervezetének vezetője. – Mint minden évben, most is nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekek olyan ajándékhoz jussanak, aminek örülnek. A játékon és a kreatív eszközökön kívül az édesség is nagyon jól jön. Az adományok olyan családokhoz kerülnek majd, akikről tudjuk, hogy most nagy szükségük van erre. Minden felajánlásnak örülünk, s az adományokat olyan családok kapják, akiknek ez most valóban komoly segítséget jelent.

Bacza Barbara szerint most különösen fontos az összefogás, Kaposváron ennek már komoly hagyománya van. Az országos adománygyűjtés is korábban kezdődött az idén, s abban bíznak, hogy a megyeszékhelyen, akárcsak az elmúlt időszakban, úgy 2022-ben is sikeres lesz a felhívás, a belvárosban folyamatosan várják a segíteni vágyókat. 

– Akik ajándékot hoznak, azoknak cserébe egy mézeskalács szívet adunk –  mondta. – Az Adománykuckó hétfőtől egészen december 13-ig nyitva  lesz, mindennap, délután két órától este hatig. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere is ajándékkal érkezett a hétfői nyitórendezvényre. Giber Vilmos képviselő is kezdetek óta részt vesz az akcióban. Játékot és édességet hozott magával, s lényegesnek érezte, hogy valamennyi gyermek karácsonyi ajándékot kapjon és szeretetben élje át az ünnepi pillanatokat. Dér Tamás alpolgármester szerint megnyugtató és biztató, hogy városunkban évről-évre folyamatosan számítani lehet az  önzetlen segítségére, Borhi Zsombor alpolgármester hangsúlyozta: reméli, hogy idén is sokan csatlakoznak az adománygyűjtéshez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában