Egyszerűsítés

2022.11.30. 20:00

Jelentősen egyszerűsíti az ügyintézést a kormány

MW

Egyszerűbbé válik az ügyintézés a közműcégeknél, valamint a mobil- és internetszolgáltatóknál, tovább egyszerűsíti és gyorsítja az eljárást a kormány. Az e-bejelentőn januártól az ország minden áram-, gáz-, víz- és távhőszolgáltatója felé egy helyen, online kérvényezhetjük a közműátírást, vagy bejelenthetjük személyes adataink megváltozását. 
2023 nyarától pedig a telefon-, televízió- és internetszolgáltatók is csatlakoznak az e-bejelentőhöz, miután az Országgyűlés elfogadta az erről szóló törvényjavaslatot. 
Az e-bejelento.gov.hu oldalon elérhető ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően ezentúl nem szükséges minden közmű- és telekommunikációs céget külön-külön felkeresni az adatváltozások bejelentése miatt, így rengeteg utánajárást és sorbaállást takaríthatunk meg. 
Az év eleje óta szerzett kedvező tapasztalatok figyelembe vételével megalkotott új jogszabály révén az e-bejelentő kibővül minden olyan magyarországi áram-, gáz-, víz- és távhőszolgáltatóval, amelyek eddig nem csatlakoztak, ezáltal az ország minden egyes településén teljes körűen elérhetővé válik a szolgáltatás. Az adatváltozás-kezelő rendszerbe eddig több mint 58 ezren regisztráltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában