Gyárak éjszakája

2022.11.07. 11:30

Kitárják kapuikat az érdeklődők előtt a somogyi üzemek is

Kaposváron, Nagyatádon és Marcaliban is lesznek programok a Modern gyárak éjszakája országos rendezvénysorozat keretében.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Marcaliban a  ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft. kulisszái mögé pillanthatnak be az érdeklődők. A 100 éves múlttal rendelkező vállalat észak somogyi üzemében megnézhetik a gyárlátogatáson részvevők, hogyan készülnek a ventilátorok.

A nagyatádi Büttner Kft.-nél érdekes előadások, interaktív bemutatók is színesítik a gyárlátogatást, amely keretében bárki megismerkedhet a térségben vezető munkáltatói szerepet betöltő társasággal.

 

Kaposváron 3 helyszínen is lesz mód bekukkantani egy működő gyár kulisszái mögé. 
A Fusetech Kft. Raktár és Guba Sándor utcai telephelyein is érdekes kirándulást tehetnek a jelentkezők az üzembe. 
A Videoton Elektro-Plast Kft. sem rejti véka alá sikere titkát, ide is várják a Gyárak éjszakája programsorozatra jelentkezőket. A látogatók megismerhetik a kaposvári VIDEOTON műanyagfröccsöntő és szerelő üzemeit, valamint átfogó képet kaphatnak Kaposvár legnagyobb ipari foglalkoztatójáról és annak tevékenységéről kiemelten az ipar 4.0-s megoldásokra.

A Modern gyárak éjszakája eseményeire előzetes regisztráció szükséges, amelyet a www.moderngyarakejszakaja.hu weboldalon tehetsz meg a szimpatikus eseményt kiválasztva. Minden esemény leírásánál megtalálható, hogy mely feltételek szükségesek a gyárakba való belépéshez (pl. testhőmérséklet mérés). 

 

Várják a látogatók a gyárak országszerte

Idén hatodik alkalommal rendezik meg 2022. november 11-én a Modern Gyárak Éjszakája országos programsorozatot, az idei évben a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. A személyes gyárlátogatások mellett idén is virtuális túrák színesítik a kínálatot - ismerteti a szaktárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

 

Irányt mutatnak a gazdaságnak 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan hazai cégek mutatkoznak be, amelyek innovatív, high-tech, zöld valamint okos megoldásokat alkalmaznak működésük során, és ezzel versenyképessé teszik Magyarországot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában