Minősítés

2022.11.09. 15:23

Már csak a gyógyhely minősítés hiányzik a gyógyfürdőhöz

Újra somogyi fürdővel bővült a gyógyfürdők sora, így már Marcali termálfürdője is minősített gyógyvízzel rendelkezik. 

K.R.

Korábbi felvétel.

Forrás: marcali-furdo.hu

– Nagyon sok munka eredménye ez a minősítés, mondta lapunknak Kutor Veronika, a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője. A fürdő a nyitás óta gyógyvíz minősítéssel rendelkezett, de a gyógyfürdővé minősítés ahhoz kellett, hogy a gyógykezelések palettáját bővíthessük, tette hozzá.
Így a szolgáltatások között ma már megtalálható a gyógyúszás, víz alatti gyógytorna, a gyógymasszázs, manuálterápiás kezelések, balneo terápia. 

A gyógyfürdő minősítést az a komplexum kaphatja meg, ahol a feltörő víz, vagy iszap, vagy egyéb természetes gyógytényező segítségével gyógyászati kezeléseket végeznek. A megyében eddig csak  Csokonyavisonta, Barcs Igal, Kaposvár, Nagyatád rendelkezett ezzel. Az egyedüli gyógyhely minősítésű település pedig Igal. De Marcaliban is van erre törekvés. – Ha azok a fejlesztések elkészülnek, amelyeket már részben megnyertünk EU-s pályázatból, illetve benyújtottunk egy másik pályázatból, akkor van rá esély, hogy gyógyhely legyen Marcali, mondta Sütő László, polgármester. Ez persze attól is függ, hogy mikor készül el a régóta dédelgetett gyógyszálló. Amelyről tavaly júniusban megírtuk, hogy új tulajdonos vette birtokba és hamarosan kezdődhet az építkezés. Az még várat magára, de a tulajdonosok eddig állagmegóvásra minegy100 millió forintos összeget fordítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában