Termékbörze

2022.11.11. 20:00

Helyi terméket álmodtak bele a somogyiak kosarába

Termelő és vásárlók találkoztak egymással pénteken délután. A Somogyi Kosár Bevásárló Közösség új Pécsi utcai székhelyén kóstolóval is várta az érdeklődőket. A finom, házias sütemények mellett sült tököt és mangalica termékeket is kóstolhattak.

Góz Lilla

Kaposvár mangalica termékek és a vegyszermentes zöldségek – mutatta az egyik összeállított csomagot Kláb Tamásné Bauer Viktória, a Somogyi Kosár egyik szervezője. Hozzátette: évekkel ezelőtt egy rendezvényen ismerkedtek meg a nyíregyházi kosár közösséggel és a somogyi önkéntesek akkor eldöntötték, hogy létrehozzák saját bevásárló közösségüket. – Egy családi ház nappalijában két polccal indultunk, majd a cserkészeknél kaptunk helyet, ma már rengeteg somogyi termelővel vagyunk kapcsolatban, az online piactéren tudják leadni a rendelésüket szerdán éjfélig, amelyeket pénteken vehetnek át és egyelőre korlátozott számban ki is szállítunk – mondta el Kláb Tamásné Bauer Viktória. Hozzátette: sok tervük van az új székhelyükön, szeretnének workshopokat tartani és az udvari zöld területen akár kertmozikat tartani. 

 

– Ezt kóstold meg, nagyon finom – nyújtotta barátnőjének az egyik vásárló Szulimán Gabriella teljes kiőrlésű kenyerét. Olívás, paradicsomos lepénykenyerét is szívesen kóstolták. Raposa Gabriella hidegen sajtolt olajokkal érkezett. – Jutai műhelyemben készítek tökmag, mák, szőlő, mogyoró, dió, len és repce olajat, mindegyiknek számos jótékony hatása van a szervezetre – tette hozzá a termelő. Mellette a kisberényiek kínálták portékáikat. – Aszalt bogyós gyümölcsöket mézzel keverem és lapban aszalom 55 fokon 15 órán át – mondta el Spiesz Orsolya. Kádár Lili új termékeit hozta el, mint a sárgadinnye lekvárt, vagy a vörös szőlőből készült dzsemet. Remetei Tamás egy torokkeserű tinktúra alapot készít, amelyet alkoholba áztatva fogyasztható. – Négyezren használják, Számos gyógy-és fűszernövény található benne – mutatta termékét  kaposvári termelő. Az édesszájúakra is gondoltak, Decsi Andrea kézműves csokoládéit hozta el. A somogyvámosi Krisna-völgyből vegyszermentes friss zöldségeket vásárolhattunk. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában