Adomány

2022.11.23. 13:06

Meghajtókkal gyorsul az oktatás két kaposvári középiskolában

Kilencvenöt SSD meghajtót adományozott két kaposvári középiskolának a 67-es út BNI kaposvári vállalkozók közössége. A tanulást segítő eszközöket karácsonyi jótékonysági projektjük keretében adták át.

Turbéki Bernadett

A BNI 67-es út közössége olyan üzleti csoport, ahol cégvezetők heti rendszerességgel találkoznak, hogy közösen találjanak megoldást egymás problémáira és megosszák egymással a vállalkozással kapcsolatos tapasztalataikat. A közösség tagjai fontosnak tartják, hogy évente többször karitatív, jótékonysági projektekben vesznek részt. Minden évben, karácsony előtt is jótékonysági kezdeményezésbe fognak. Idén SSD meghajtókkal segítenek két iskolának.

– Diákok és szülők jelezték, hogy lassúak a számítógépek. Ha bekapcsolják őket, sok idő eltelik, mire használatra készen állnak. Ezzel elmegy a fél tanóra – mondta Pintér Ferenc, a Profiso Kft. ügyvezetője, aki szerint fontos, hogy a vállalkozók vissza adjanak az iskoláknak valamit, abból, amit egykor az oktatásnak köszönhetően kaptak.

– Fontosnak tartom, hogy a fiatalok minél jobb eszközök gyakorolhassanak egy olyan területen, mint az IT, a számítástechnika, amely a jövőben a mostaninál nagyobb hangsúlyt kap – tette hozzá Hajdu Tibor, a HR Profi Kft. ügyvezetője. A BNI tagjai összefogásuknak köszönhetően kilencvenöt SSD meghajtót adtak át szerdán a KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum és a Munkácsy Mihály Gimnázium képviselőinek.

– Hálásak vagyunk a felajánláséert. Az informatika mindennek a háttere. Kimeríthetetlen a technikai fejlesztésekre az igény. Az SSD kártyákkal technikai előnyökhöz jutunk – mondta Gyallai Katalin, a Munkácsy Gimnázium igazgatója. – Szerencsések vagyunk, mert jó számítógép állománnyal rendelkezünk, a fenntartónak és a sikeres pályázatoknak köszönhetően. A kollégáink egyre gyakrabban használják a rendelkezésükre álló technikai eszközöket a tanítás során. A továbbiakban interaktív táblákat és további módszertani eszközöket szeretnénk beszerezni – tette hozzá az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában