Helyi közélet

2022.11.08. 10:32

Navracsics: Az unió legélhetőbb állama lesz Magyarország

Fotó: Kovács Tibor

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter előadásával nyílt meg a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők hagyományos tanácskozása Siófokon. Az Azúr hotelben tartott kétnapos konferencia nyitányaként a miniszter azt hangsúlyozta, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió legélhetőbb állama leszünk. Navracsics Tibor kiemelte, minden esély megvan arra, hogy 2022 végére megállapodjunk az Európai Bizottsággal, s így hozzájuthatunk a minket megillető, a Dél-Dunántúli régió fejlesztése számára fontos forrásokhoz.

Navracsics Tibor miniszter elmondta, azon dolgozik, hogy az operatív programokból 5 milliárd forintnyi dedikált forrás a Balatonra jusson. Ebből a turizmus által okozott többletterhelés orvoslására, az ezekből fakadó problémák megoldására fordíthatnának a térségben lévő települések.

A területfejlesztési miniszter polgármesteri kérdésre elmondta, fontosnak tartja, hogy a pályáztatás során a kistelepülések hasonló feltételekkel rendelkezzenek, mint a városok. Ezért, azon dolgozik, hogy operatív programokkal olyan problémákat is megoldjanak, mint a balatoni vonzáskörzet csatornázottságának hiánya.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában