Verseny

2022.11.30. 16:43

Negyedszer is Balatonlellére került a Newton Kupa

A keszthelyi Vajda János Gimnázium idén harmincadik alkalommal várta az általános iskolásokat, a Newton Kupa komplex természettudományi verseny keretein belül.

M.D.

A három versenyszámban összesen tizenegy iskola diákjai indultak. Balatonlelle Általános Iskolát fizikából Lonkai Ákos aki második helyezést; matematikából Czucz Anna aki harmadik helyezést; informatikából pedig Brantmüllet Huba aki első helyezést ért el a vetélkedőn. Csoport összesítőn pedig első helyezést értek így ők tudták hazavinni a Newton Kupát. A csapatott fizikából és matematikából felkészítette Podányi Judit, informatikából pedig Türgyei László.

 

Farkas László a rendezvény szervezője lapunknak elmondta, hogy azzal a céllal rendezi meg minden évben ezt a rangos természettudományi versenyt, hogy a pályaválasztás elött álló diákok, szakmai programok mellett tudják összemérni a tudásukat, és megfelelő magabiztossággal dönthessenek a jövőjüket illetően.

A verseny részletes eredményeit ITT lehet böngészni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában