Kaposvári Tekergő

2022.11.08. 14:49

Ősz végére érkeztek meg a kaposvári közbringák

Megkésve ugyan, de megérkeztek Kaposvárra a tekergő elektromos kerékpárjai.

Koszorus Rita

Több olvasónk már jelezte, hogy a megyeszékhelyen több helyütt is dokkolónak látszó fém tárgyak nőttek ki a betonból. Megkerestük a kaposvári városházát, hogy megtudjuk mi célból készültek el ezek az állomások. Mint az kiderült, a régóta várt kaposvári közbringa rendszer vadonatúj töltőállomásai ezek. Amelyek ránézésre érintéses fizetésre is alkalmasak lesznek. 

Itt tekeregnek már a Desedán, de csak jövőre indul a rendszer. 

Kedden megérkeztek az első bringák, amelyeket a Desedánál teszteltek. Ezekről kaptunk néhány fotót a városháza jóvoltából. 

A dokkolók már egy ideje láthatóak a városban. 

Arról már lehetett tudni március óta, hogy sárga színt kaptak az új elektromos bringák és 18 dokkoló állomás lesz Kaposváron. Ahogyan azt is, hogy 170 darab elektromos rásegítésű bicikli kerül majd üzembe szeptemberben. A határidőt nem sikerült tartani, valószínűleg a minden szektort sújtó chiphiány miatt. 

Ennek megfelelően a rendszer startja is csúszik, így várhatóan csak tavasszal pattanhatunk tekergő nyergébe Kaposváron. 

Kaposvár közösségi kerékpár rendszere 2015-ben indult, akkor négy állomáson 26 kerékpárral és 6 rollerrel. 2019-ben döntöttek a rendszer bővítéséről, s akkor úgy tervezték, hogy idén vagyis 2022-ben indul a rendszer. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában