Lehetőség

2022.11.23. 08:00

Porzik az út, ám egyelőre nincs pénz aszfaltozásra

Marosi G.

Nem tudnak szellőztetni, a teraszokon lévő bútorokat le kell takarniuk a nyaralótulajdonosoknak a Vasút utcában. A problémát az okozza, hogy az út burkolata végig zúzott köves, és az arra közlekedő, gyakran a megengedett sebességnél gyorsabban haladó járművek felverik a port. A probléma értelemszerűen főleg a meleg, száraz hónapokban érinti a családokat egyik olvasónk szerint. Levelében azt írta, a kerítést és az épületeket teljesen felesleges lefesteniük, mert napokon belül szürkésfehér lesz minden. Autóikat körülbelül fél óra után teljesen ellepi a por. Az egyik vendég pedig az első nap után távozott a településről, mert ilyen körülmények között nem akart ott nyaralni. 
Az esettel kapcsolatban megkerestük Lombár Gábort, Balatonfenyves polgármesterét. A település vezetője lapunknak elmondta, tudnak a problémáról, azonban az önkormányzatnak jelenleg nincsen annyi pénze és pályázat sem áll rendelkezésre ahhoz, hogy a zúzott köves utat aszfaltosra cseréljék. 
Lombár Gábor hozzátette, ha a tulajdonosokkal közösen újítanák fel az utat, akkor mindenkinek több százezer forintjába kerülne a beruházás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában