Egyház

2022.11.20. 15:26

Püspöki áldás a szegerdői templomra és az új oltárra

Állami támogatásból, több ütemben újult meg a Szent Imre herceg templom. Falszigetelést és új vakolatot, festést kapott kívül-belül – hangsúlyozta köszöntőjében Tölgyesi Dávid, somogysámsoni plébániai kormányzó.

Kiss Kálmán

Fotós: Kiss K.

A lelkipásztor elmondta, hogy az ünnepi alkalomra Szent Orbán és Szent Viktor ereklyéivel új faoltár is készült, valamint új tabernákulum, oltárkép, kórusfeljáró, oltárterítők is készültek. A búcsúi ünnepi szentmisén Varga László kaposvári megyés püspök megáldotta a templomot, szent olajjal megkente és felszentelte az új oltárt. Szentbeszédében a megyés főpásztor Szent Imre nagyságát méltatta. 
– Igaz ember, krisztusi ember és szent ember volt egyszerre – hangsúlyozta. – Az az igaz ember, aki hiteles, akinek a gondolatai, a szavai és cselekedetei között egység van. Azt mondja, amit gondol, és azt cselekszi, amiről beszél. Valamennyien lehetünk hiteles, igaz emberek. 
A beszéd végén Szent Imre közbenjárását és imáját kérte, hogy a jelenlévők is meg tudják élni az emberségnek e három fokozatát.

Fotós: Kiss K

 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában