Gyalogtúra

2022.11.07. 12:20

Túrázók a Zselic vidékén

Zselic dombjai között vezetett a Zöldpont Életmód klub és a Zselickislaki Község Önkormányzat által megszervezett teljesítmény túra.

Mócza Dániel

Fotó: Mócza Dániel

A borongós idő ellenére több mint százhúsz túrázó jelentkezett a kihívásra. A Cartographia Kupa túrasorozat utolsó előtti fordulójaként, négy távon lehetett indulni 12, 19, 28 és 36 kilométeren. 

- A Zselickislaki sportpálya csarnoképületben a regisztrációt követően, a túrázók kapnak egy térképet és ezt követően egyénileg megkezdik a túrát. - mondta el lapunknak Fodor Péter a Zöldpont Életmódklub elnöke.

A leghosszabb útvonal a Gyertyános-völgyön és a Vackor tanyán is keresztül halad egészen a Zselici Csillagparkig, ezt követően a Dugás-kút felé indulnak vissza Zselickislak szőlőhegy felé. Ez utóbbi egyébként mindegyik útvonalon szerepelt, mert itt pihenésképpen a pincesoron finom útravalók, borok és pálinkák várják a túrázót. 

Fotós: Mócza Dániel


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában