Ünnepek

2022.12.06. 16:20

Angyalok és tobozdíszek kerültek a tűzoltók karácsonyfájára

Saját-kezűleg készített díszekkel lepték meg a kaposvári hivatásos tűzoltókat a Százszorszép Bölcsőde apróságai és a Fésűs Éva Központi óvoda Bóbita csoportja.

Sonline

A gyerekek a nyolc évvel ezelőtt életre keltett hagyományt folytatva öltöztették ünnepi díszbe a tűzoltóság fenyőfáját.

Aprócska kezek készítették az elmúlt napokban azokat a tobozdíszeket, amelyeket személyesen adtak át a bölcsődések a kaposvári hivatásos tűzoltóknak. Tekintve, hogy a bölcsőde a tűzoltósággal szemközti épületben működik, a gyerekek gyakran fül- és szemtanúi a tűzoltók riasztásainak. Mivel a tűzoltóság karácsonykor sem zárja be kapuit, ezért a gyerekek a saját díszeikkel ajándékozták meg a tűzoltókat. A Bóbita csoport ugyancsak több kosárkányi dísszel érkezett a karácsonyfa díszítésre. A magasabb ágakra tűzoltói segítséggel kerültek fel az angyalkák, a csillagok és a csillogó tobozok, amelyek karácsonyfává varázsolták a kaposvári tűzoltó laktanya udvarán felállított fenyőfát. A gyerekek ily módon köszönték meg a tűzoltóknak azt, hogy karácsonykor is vigyáznak rájuk és családjukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában