Büszkeségünk

2022.12.17. 15:07

Az év női sportolója lett a mindössze 14 éves quados, Mohácsi Zsófia!

Saját álmait is felülmúlta a 2022 verseny év eredményeivel Mohácsi Zsófia. Négy országban, 19 versenyen és 52 futamon állt rajthoz a Kaposvári Autósport és Hungarian Quad Challenge versenyzője. Méltó módon képviselte hazánkat a nemzetközi porondon is, és tovább népszerűsítette a quadozást, mint versenysportot.

Barkóczy László

– Egy igazán különleges és eredményes évet tudhatok magam mögött – mondta el évértékelőjében Zsófi. – Előzetes céljainknak és elvárásainknak megfelelően több nemzetközi versenyen is bemutatkozhattam. Ennek során hatalmas leckét kaptam a versenyzéssel együtt járó tiszteletből, alázatból és becsületből is. 

Az én női sportolója: Mohácsi Zsófia

A mindössze 14 éves bajnok Németországban két versenysorozatban is képviselte a magyar quadosokat. 

– Nagyon büszke vagyok az elért eredményeimre – folytatta Zsófi. – Az eltérő szabályozás miatt a Deutsche Endurance enduró bajnokságban eggyel magasabb gép és korosztályban kellett versenyeznem, ahol a végén összesítve a 13. helyen végezetem. De azért DMV Quad Meisterschaft shorttrack stílusban, junior osztályban első helyen végeztem. Nem véletlen, hogy ez a külföldi versenysorozat nőt a szívemhez a legjobban. Két másik felnőtt kategóriában induló versenytársammal, Varga Norberttel és Régi Istvánnal képviseltük Magyarországot. De természetesen a magyarországi bajnokságokon is indultam, mind a három versenystílusban. Short-Track junior harmadik, Quad-Track junior második, Country Quad junior második helyen végeztem az országos bajnoki futamokon ebben az évben. 

 

Mohácsi Zsófia nagy álma volt quad cross stílusban is versenyezni. Szerencséjére Horvátországban volt lehetősége rajthoz állni egy ilyen, három fordulóból álló versenysorozatban. Összesítve a horvátországi Oriovaci díj átadó gálán a harmadik helyezésért járó díjat vehette át. 

– Álmomban se mertem gondolni, hogy egy olyan rangos országos elismerésben is részesülhettem, mint, hogy a MAMS Magyar Motorsport Szövetség 2022 év női sportolójának választ. Ez egy hatalmas öröm és büszkeség számomra! 

Mohácsi Zsófi a 2023-as versenyszezonja hasonlóan alakul majd mind ebben az évben. Németországi, horvátországi és természetesen a magyar bajnokságokon is indul, de egy különleges versenyt is terveznek csapatával, amiről egyelőre még nem akart részleteket elárulni.

Fotós: atiboyphoto

Megtudtuk Zsófitól azt is, hogy az év végi pihenő után edzőteremi edzések, és a versenymotorok felkészítése következik. Természetesen tanulás is vár Zsófira, a kaposvári Munkácsy Mihály gimnázium kilencedikes tanulójaként. 

– Nagy köszönet és hálámat szeretném kifejezni, azoknak, akik segítették versenyeimet, családomnak, akik biztosítottak lehetőséget, Popik Jánosnak a magyar quad szakág vezetőjének teljeskörű támogatását, Ocskó Zsoltnak, akinek tanácsaira mindig számíthattam. Az edzőimnek id. Németh Kornélnak és Feitner Viktornak, de a legnagyobb köszönettel édesapámnak Mohácsi Balázsnak tartozok, akire mindig mindenben számíthattam.

Fotó: Gyenes Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában