Pályaválasztási előadás

2022.12.12. 19:07

Az informatika világába csábítják a diákokat

Pályaválasztási Meetup leendő szoftverfejlesztőknek címmel tartottak előadást hétfőn délután a kaposvári Precognox vállalat székházában.

Góz Lilla

Jóföldi Endre, a vállalat tulajdonosa-ügyvezetője elmondta: az idei évben már második alkalommal várták ingyenes előadással azokat a pályaválasztás előtt álló diákokat, akik érdeklődnek az informatika és a szoftverfejlesztés iránt. Többek között szó volt arról, hogy hol érdemes továbbtanulni és milyen fejlődési lehetőségek vannak a szakmában, hogyan válhatnak a fiatalok szoftverfejlesztővé és milyen karrierutat járhatnak be. Az előadásokat rögzítették is és a későbbiekben oktató jelleggel használják ezeket. A kaposvári szoftverfejlesztéssel foglalkozó kft. munkatársai korábban a kaposvári Munkácsy gimnáziumban és a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnáziumban is tartottak előadást az informatika iránt érdeklődőknek.  – Az látjuk, hogy a fiatalok nagyon nyitottak, érdeklődőnek és nagy szükség lenne a szektornak minél több informatikai szakemberre, azt tapasztaljuk megyénkben kevesen választják ezt  a szakirányt – emelte ki Jóföldi Endre. Megjegyezte: az iskolákban szinte minden tantárgyban kellene informatikai eszközöket alkalmazni, szerinte az általános műveltség részévé kellene válnia.
 

Részlet:

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában