Fotók!

2022.12.23. 13:45

Babgulyásba főzött szeretettel kedveskedett a rászorulóknak a lovagrend

A gőzölgő meleg étel hozta a rászorulókat pénteken délelőtt a Kapos Hotelhez, ahol a Szent-György Lovagrend kétszáz adag babgulyást osztott ki a nélkülözőknek, és a Kis-Dorottya pékség langallóval és kaláccsal. Amíg arra vártak, hogy kihűljön a leves, az idei karácsonyról beszélgettek.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Nekem egy 11 éves lányom van, de havi 66 ezer forint jövedelemből nem telik ünneplésre – panaszolta Rupa Árpádné. – De nem baj, az a lényeg, hogy a család együtt legyen...
– Jólesik, hogy ránk is gondoltak! – köszönte meg Károli Martina, akinek a lánya 14 éves. 
– A jövő év talán jobb lesz, mint az idei... – jegyezte meg az ebéd előtt az éhesnek tűnő Horváth János Győző

Fotók: Lang Róbert

Knoll Gyula minden hozzájuk fordulót szeretettel fogad, és szeretet fontosságáról ejt szót. A volt repülőezredes 2023-ban a 93. életévébe lép, és Szent György Lovagrend dél-dunántúli nagypriorja. Több mint húsz éve állnak a szeretet szolgálatában, említette meg. A babgulyáson kívül meleg ruhát, lisztet, cukrot is osztanak, és ehhez minden együttérző ember adományát szívesen fogadják. 

– Ma különösen nehéz időket élünk, amikor a szegények jóval szegényebbek lettek, és a mi lelkiismeretünk azt diktálja, hogy igyekezzünk segíteni – mondta Knoll Gyula. – A célunk az, hogy a szegény emberek legalább karácsonykor lakjanak jól. Minden könnyebb, ha a családon belül szeretet él, mert ez mindennek az alapja. Ha a családok jól vannak felépítve, akkor működik megfelelően az egész társadalom. Ha a szeretetet egész évben gyakorolnánk, egész másképp festene a világ.  

 

A lovagrend a korábbi években Kárpátaljára is küldött két kamion ruhát és élelmet, sőt könyveket is. A határ mellett egy házat vásároltak, oda szállították az adományokat, és kiadták a környező magyar falvakból érkezőknek. Most azonban a somogyi szegényekre akarnak koncentrálni, mert az energiaválság, az infláció miatt több lett a rászoruló, állítják. Az ember lelki szükségletei azonban ugyanazok maradtak, és a válság lehetőség is teremt az összetartásra, fűzte hozzá Knoll Gyula.        

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában