Somogy Gazdaságáért díj

2022.12.15. 19:51

Díjazták a somogyi vállalkozók szakértelmét

A siófoki KVV Zrt. nyerte a Somogy Gazdaságáért díjat, amit a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei szervezetének csütörtöki kaposvári ünnepségen adtak át. Csiba Ágota és Ojtó Lajos a Somogy Szakképzésért díjat vette át, s számos helyi vállalkozást is kitüntettek a rangos szakmai elismeréssel.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

– Fontos, hogy helyben választják ki azokat a vállalkozásokat, amelyek az adott évben a legjobbak voltak, s ők kapják a díjakat – hangsúlyozta Varga József, a SKIK elnöke.  –  Örülök, hogy az  idén is sok olyan somogyi vállalkozó és cég van, amelyik elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.

Madarász Zoltán, a NAK somogyi elnöke kiemelte: olyan szolgáltató kamarát akarnak, amely folyamatosan a gazdálkodók érdekeit képviseli.  Elhangzott: 2022 az első olyan év, amikor a SKIK  és az agrárkamara együttműködésének keretében közösen hirdették meg a kamarai kitüntetések rendszerét. A Somogy Gazdaságáért díjat a siófoki KVV Zrt nyerte. A SKIK Somogyi Gazdaságáért Életműdíjat Csugány Ibolyának ítélték, aki szakmai pályafutását 1982-ben pénzügyi csoportvezetőként a Siófok és Vidéke Áfésznál kezdte, később a Balaton-Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, s a kamarában is aktívan tevékenykedett.  Szabó Tamás évtizedek óta végzi az érdekképviseleti munkát a Magosz és az agrárgazdasági kamara keretei között, s családi gazdálkodóként Nagybajomban mezőgazdasági tevékenységet folytat. A szakembernek adományozták az agrárgazdasági kamara Somogy Gazdaságáért Életműdíjat. Az év vállalkozása díjat – mikro-vállalkozások kategóriában – a Nafa Kft kapta, míg Jakabfi István elismerő oklevelet vehetett át. 

– Édesapám alapította a céget, s időről időre igyekszünk megújulni – mondta Merencsics Árpád, a nagyatádi Merencsics Autó Kft ügyvezetője, aki az Év Somogyi vállalkozása oklevelet kapta. – A jármű javításon kívül műszaki vizsgáztatással is foglalkozunk, az idén 15 millió forintot fordítottunk korszerűsítésre, s 2023-ban is bővítené szeretnénk a  cégünket. 

A csurgói Topesa Kft sertésfeldolgozással foglalkozik, nemrég új gyáregységet adtak át, s csütörtökön a Somogy Élermiszeriparáért Díjjal jutalmazták munkájukat. Somogyi László ügyvezető igazgató hangsúlyozta: örülnek az elismerésnek, s a következő időszakban energiahatékonysági beruházásokat is terveznek.

Fotós: Lang Róber

 

Külpiacon is bizonyítanak

Az agrárgazdasági kamara Somogy Innovációjáért Díját Pongrácz Máténak ítélték, s a Saubermacher Marcali Kft-n kívül Füszfás Balázs környezetvédelmi díjat kapott. Kategóriájában az év somogyi vállalkozása díjjal tüntették ki a Hager Kft-n kívül a Tank-Szer Kft-t, s az Év Somogyi Agrárvállalkozás címet a bárdudvarnoki Mezővas Kft. érdemelte ki. 

Az idén jubiláló vállalkozásokat külön köszöntötték az ünnepségen, melynek  a Hotel Dorottya adott otthont. Borda György, a 25 éves kaposvári Borda Gépipari Kft ügyvezetője azt mondta: állandóan van munkájuk, s közvetve az osztrák és német piacra is dolgoznak. A nehézségeket ők sem úszták meg, idén a többszörösére nőtt energiaszámla jelent komoly problémát.

Mutatjuk a listát: 

A Somogy Gazdaságáért díjat nyerte: a KVV Zrt.

A SKIK Somogy Gazdaságáért Életműdíjat kapta dr. Csugány Ibolya.

Az agrárgazdasági kamara Somogy Gazdaságáért Életműdíjat kapta Szabó Tamás.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte mikro-vállalkozások kategóriájában a NAFA Kft.

Az Év Somogyi Vállalkozások mikro-vállalkozások kategóriájában Jakabfi István elismerő oklevélben részesült.

Az Év Somogyi Vállalkozások mikro-vállalkozások kategóriájában a Merencsics Autó Kft  elismerő oklevélben részesült.

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte kisvállalkozás kategóriájában a HAGER Kft

Az Év Somogyi Vállalkozása díjat nyerte középvállalkozás kategóriájában a Tank-Szer Kft.

Az Év Somogyi Agrárvállalkozása díjat nyerte a Mezővas Kft.

A SKIK Somogy Szakképzéséért Díját nyerte Csiba Ágota.

Az agrárgazdasági kamara  Somogy Szakképzéséért Díját nyerte Ojtó Lajos

Az agrárgazdasági kamara  Somogy Élelmiszeriparáért Díjat kapta a Topesa Kft.

A Somogy Idegenforgalmáért Díjat nyerte a Liget Gasztro Kft.

 A SKIK Somogy Innovációjáért Díjat nyerte a Büttner Kft.

Az agrárgazdasági kamara  Somogy Innovációjáért Díjat nyerte Pongrácz Máté.

A Somogy Környezetvédelméért Díjat nyerte a Saubermacher Marcali Kft.

Az agrárgazdasági kamara Somogy Környezetvédelméért Díjat nyerte Füszfás Balázs.

A mestervizsga elnökök kinevezése az idei évben járt le. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázaton Somogy megyéből tíz személy pályázatát bírálták el pozitívan.

Balatincz László villanyszerelő mestervizsga elnök,

Budai Ferenc festő, mázoló és tapétázó mestervizsga elnök

Farkas József kéményseprő mestervizsga elnök

Fekete-Gerhát Tünde kozmetikus mestervizsga elnök

Fisli István ipari gépész-, valamint gépi és CNC forgácsoló mestervizsga elnök

Illés Tibor autószerelő és autóelektronikai műszerész mestervizsga elnök

Knébel Angéla fodrász mestervizsga elnök

Nótár László szakács mestervizsga elnök

Tamás István pincér mestervizsga elnök

Vörös Tibor bádogos mestervizsga elnök

Fotós: Lang Róbert

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában