Sikersztori

2022.12.20. 13:45

Nem vették fel informatikusnak, az év munkáltatója lett Kaposváron

Marosi Gábor

– Nagyon régen jelentkeztem a kaposvári önkormányzathoz informatikusnak, de nem vettek fel – mondta elmosolyodva Jóföldi Endre, a Precognox Kft. ügyvezetője miután átvette az Év munkáltatója díjat Szita Károly Kaposvár polgármesterétől kedden. – Ezzel a döntéssel gyakorlatilag elindítottak a vállalkozók útján – tette hozzá a cég ügyvezetője.

 

A Precognox Kft. 15 évvel ezelőtt kezdett el szoftverfejlesztéssel foglalkozni Kaposváron. A kezdetben Jóföldi Endre és alapítótársa dolgozott a cégnél, az évek alatt azonban folyamatosan fejlődött a vállalkozás. Jelenleg 45 embernek adnak munkát, de alvállalkozók is besegítenek a feladatokba, így mintegy ötven dolgoznak a cégnél. Jóföldi Endre kiemelte: leginkább Budapesten, nemzetközi szinten pedig az Egyesült Államokban vannak ügyfeleik. – Erre külön büszkék vagyunk, hogy Somogy megyéből amerikaiknak is dolgozhatunk. Az árbevételünk csaknem 40 százaléka a tengeren túlról érkezik – mondta a Precognox ügyvezetője.

Fotók: Muzslay Péter

A díjátadón elhangzott: az elismerést 2015-ben alapította a város. Eddig jellemzően nagy vállalatok lettek az év munkáltatói. – Az idei díjazott olyan ambícióval, munkahelyi kultúrával rendelkező cég, amelyből nem sok van Kaposváron – hangsúlyozta Szita Károly. – Nem a nagyság számít, hiszen mintegy félszázan dolgoznak a vállalkozásnál, azonban az óriási eredmény, hogy idén 13 új kollégával bővültek. A munkahelyi légkör egy olyan cél érdekében formálódik és alakul, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő cége legyen – tette hozzá a polgármester. 

Hallgasd meg korábbi beszélgetésünket Jóföldi Endrével!
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában