Áldozatvédelmi centrum

2022.12.02. 18:46

Főszezon a zsebeseknek a karácsonyi forgatag

Karácsony előtt rendészeti szakos középiskolás diákok látnak el járőrszolgálatot a kaposvári bevásárlóközpontok környékén, és a plázában egy áldozatvédelmi centrumot működtetnek.

Kovács G.

Fotó: TIBOR KOVACS

A „Boldog, biztonságos karácsonyt!” kampánnyal hívják fel a vásárlók figyelmét arra, hogy vigyázzanak értékeikre az ünnepek előtti forgatagban, mondta Jávorszikné Molnár Magdolna, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) bűnmegelőzési osztályvezetője. A Somogy Megyei Kormányhivatal igazságügyi és fogyasztóvédelmi osztálya, a rendőrség és a katasztrófavédelem pénteken közös sajtótájékoztatón ismertette, hogy mit kell tenni, hogy senki ne váljon bűncselekmény áldozatává. 

Fotók: Kovács Tibor

Triznay Gabriella, a kormányhivatal igazságügyi osztályvezetője elmondta: a téli igazgatási szünet alatt, december 21-től az áldozatsegítő szolgálat ügyeleti rendszerben működik, azonnali pénzsegélyt, érzelmi támogatást és gyakorlati ügyintézést kaphatnak az érintettek. A somogyi fogyasztóvédők a szezonális termékeket, a szaloncukrot, a virslit, és idén először a téli szélvédő folyadékot vizsgálták be, említette meg Brantmüller Zsoltné főosztályvezető. Az adventi koszorú soha ne égjen felügyelet nélkül, hívta fel a figyelmet erre Suskovics Evelin katasztrófavédelmi hatósági osztályvezető. 

 

A zseblopások száma nő karácsony előtt, ezért a bevásárlóközpontok és adventi vásárok környékén fokozott ellen­őrzést tartanak a rendőrök, mondta Haris Gábor kaposvári kapitányságvezető-helyettes, aki az internetes vásárlások veszélyeire is felhívta a figyelmet. A türelem és az óvatosság jegyében közlekedjünk a megnövekedett forgalomban, tanácsolta Vácz Edit közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettes (SMRFK). A kistelepüléseken élő idősekre is figyelnek, ígérte Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában