Fotók

2022.12.02. 17:07

Karácsony előtt is segítenek a somogyi véradók

Somogyi Hírlap véradásra jelentkeztek péntek délután a segíteni vágyók a Kapos Hotelban, a szervezők a három órás programra 25 véradót vártak.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Megyénkben az idén is eredményesen zajlott a program, december elejéig csaknem 9300-an keresték fel a rendezvényeket.

– Nyolcadszor adtam vért  és amikor lehet, újra jövök  – mondta László György. –  Segíteni kell azoknak, akiknek szükségük van a vérre. Az ismerősök közül is sokan járnak véradásra és az különösen fontos, hogy aki teheti, minél gyakrabban  jöjjön. Utoljára áprilisban adtam vért, legközelebb jövőre jelentkezem.

A véradók pénteken csoki Mikulást, tusfürdőt, fogkrémet és kézfertőtlenítőt is kaptak. Hujber Tamás, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa azt mondta: Somogyban sikeresek a felhívások, az idén eddig csaknem 9300-an jelentkeztek, nagyjából annyian adtak vért, mint tavaly. Minden alkalommal szükség van a személyi igazolványra továbbá a lakcím- és TAJ kártyára. Továbbra is a legalább 50 kilós, egészséges, 18-65 év közötti személyek jelentkezését várják.

Fotók: Lang Róbert

– Közelednek az ünnepek és az év végi szabadnapok, s azt szeretnénk, hogy megyénkben minél többen segítsenek – hangsúlyozta. – A vérre folyamatosan szükségük van az egészségügyi intézményeknek, s ezért a jövő héten is több  helyszínen szervezünk véradást.

A kaposvári városi sportcsarnokban és Balatonszemesen hétfőn folytatódik a program, kedden Nagyatádon, szerdán Fonyódon, míg másnap Belegben várják azokat, akik segíteni szeretnének. Pénteken a Csiky Gergely Színházban lesz az országos vasutas véradás.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában