Ajándékkuckó

2022.12.16. 19:40

Kicsomagolták a gyermekmosolyt az ajándékokból

Pénteken a kaposvári Biztos Kezdet Gyermekházban vehették át a rászoruló családok gyermekei a szépen becsomagolt meglepetéseket az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseitől.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

Kandalló, karácsonyfa és mellette óriási csomagok várták a családokat és a gyermekeket a teraszon berendezett alkalmi „színpadon”. Néhány kisgyermek verssel készült az ajándékozás napjára.

A kis Lauren még azt is vállalta, hogy énekel.

– Jók voltatok? Megírtátok a levelet a Jézuskának? - tette fel a kérdést a jelenlévő kicsiknek Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári szervezetének vezetője. Hetedik éve szervezték meg annak lehetőségét, hogy a gyerekek kérését teljesítsék. A Jézuskának írt levelekből és a kérésekből következtettek arra, ki, mit szeretne karácsonyra.

– Nagyon sokat jelent egy ilyen ajándékcsomag. Az unokám anyukája nagyon sokat dolgozik, hajnalban kel, én vagyok legtöbbet a kislánnyal. Tavaly is kapott ajándékot, egy babát – mondta Pásztó Józsefné.

– Idén kilencven csomag érkezett, ez valamivel kevesebb, mint tavaly, ám a jelenlegi anyagi helyzetben ez is nagyon szép, hogy az adományozó kedv megmaradt. Eddig 60 család kapta meg az ajándékot, a pénteki rendezvényre 30 olyan család gyermekeit vártuk, akiket ismerünk, közvetlen kapcsolatban vagyunk velük, és a csaknem húsz partnerintézményünk is segített, hogy megfelelő helyre jussanak az ajándékok – mondta Bacza Barbara, mielőtt Borhi Zsombor alpolgármesterrel a gyermekeknek átadták a meglepetést.

– Nem lehet olyan nehéz helyzet, hogy az önkormányzat ne segítsen. Az Adománykuckó megnyitásakor mi magunk is vittünk minden jóval megtöltött cipős dobozokat, hogy mosolyt csaljunk vele a rászoruló gyermekek arcára – mondta az alpolgármester.

Édesség, baba, maci, autó, sapka, kesztyű, sál volt a legtöbb csomagban.

– Nagyon örülök annak, amit kaptam. Azt írtam a Jézuskának, hogy távirányítós autót hozzon, vonatot, macit, és dínót. A csomagban van vonat és maci is – örvendezett mosolyogva Bogdán István Adrián, akit egyre több mosolygós gyermekarc vett körbe pénteken délután. Idén a kamaszokra is egyre többen gondoltak: nekik higiéniás termékeket ajándékoztak. 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában