Ünnepi postaláda

2022.12.01. 17:50

Levelet ír a Mikulás száz kaposvári kisgyereknek

A napokban száz kaposvári kisgyerek kap levelet és jóságoklevelet a Mikulástól.

Turbéki Bernadett

Mindannyian megírták jó cselekedeteiket a nagyszakállúnak, aki válaszolt nekik. Kakonyi Alexandrának tavaly jutott eszébe, hogy lehetőséget biztosít levelet küldeni a Mikulásnak. Akkor a madár utcai postahivatal előtt helyezte ki az ünnepi postaládát. Idén, még egy helyszínen, az Anker háznál dobhattak be levelet a gyerekek.

– Jó érdemjegyekről, házimunkáról és a rászorulók segítéséről is beszámoltak a gyerekek. Ez utóbbi cselekedetüket külön örömmel olvasta a Mikulás – mondta Kakonyi Alexandra, aki idén az anyukáknak is egy meglepetéssel készül.

– Az anyukáknak is küldünk egy levelet, amelyben megdicsérjük őket, amiért sok jót tesznek a gyermekeikért. Nekik is jár a dicséret, mert sok áldozatot hoznak. A gyerekek másfajta jóságoklevelet kapnak, mint tavaly. A Mikulás ad arra, hogy ne legyen egyforma. Jövőre adományozással szeretnénk egybe kötni az akciót, a részleteket addigra kidolgozzuk, de mindig szeretnénk valami újat nyújtani a Mikulással való levelezés kapcsán – mondta az ötletgazda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában