Helyi közélet

2022.12.05. 13:11

Marcalit is megjárták a rendőrök

Bűnmegelőzési szakemberek és középiskolás diákok közösen dolgoznak a zavartalan ünnepért.

Fotós: SMRFK

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkatársai a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság "Boldog, biztonságos karácsonyt!" elnevezésű bűnmegelőzési programjához csatlakozott az idei adventi készülődés idején is. Az előadók középiskolai diákok bevonásával közösen, 2022. december 02-án és 03-án egy marcali bevásárlóközpontban hívták fel a vásárlóközönség figyelmét értékeik fokozottabb védelmére, az áldozattá válás megelőzésére, mellé pedig apró ajándékokkal kedveskedve kívántak kellemes ünnepeket minden érdeklődő részére.

Fotós: SMRFK

A Rendőrség tanácsai az év végi ünnepekre:

  • Fokozottan figyeljen értékeire, főként az üzletekben, üzletközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön!
  • Bevásárlóközpontban történő vásárláskor ne hagyja táskáját a bevásárlókocsiban, hiszen az könnyen szemet szúrhat az elkövetőknek. Fogja a kezében, vagy viselje vállán!
  • Az ünnepekre készülődés során sokan figyelmetlenül, járműveikben látható helyen hagyják értékeiket (mobiltelefon, táska, pénztárca). Az elkövetőknek akár pár másodperc is elég, hogy e figyelmetlenséget kihasználva feltörjék a járművet, megszerezve a kiszemelt értékeket és akár jelentős kárt okozzanak az autóban.
  • Az internet fejlődésével egyre több szolgáltatás vehető igénybe a világhálón, ilyen például az online vásárlás is. A szabályosan működő webáruházak rendelkeznek adatvédelmi szabályzattal, vagy az üzletszabályzat kitér a személyes adatok védelmére, és meghatározza a vásárlás legfontosabb feltételeit.
  • A legjobb az utánvételes vásárlási mód választása, ami azt jelenti, hogy az áru ellenértékét utólag, a terméket kiszállító személy részére kell átadni.
  • Bankkártyás vásárlás esetén használjon olyan - a megtakarításainktól külön - alszámlához rendelt kártyát, amin csak a vásárlásra elegendő pénzösszeget tárolja!
  • Bankkártyájával kapcsolatos adataira csak a fizetést bonyolító bank oldalán válaszoljon!
Fotós: SMRFK

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában