Elindulunk felfelé?

2022.12.15. 18:45

Móring bezsebelte Szijjártó ígéretét

Móring József Attila kormánybiztos csütörtök délután tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a Dél-Dunántúl Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztési lehetőségeiről.

Fotó: Móring József Attila

Szerinte kiemelten fontos, hogy megjelenjenek a nagybefektetők Somogy, Tolna és Baranya megyében is. Móring József Attila kérdésünkre megerősítette, hogy tárgyaláson beszéltek az ország északi részén végbement jelentős beruházásokról is, amelyhez fel kell zárkóznia a dél dunántúli régiónak is. Ezért számba vették azokat a már meglévő helyeket és potenciális iparterületeket, amelyek megteremthetik annak a lehetőségét, hogy Debrecenhez és Kecskeméthez hasonló nagybefektetésekről adhassunk hírt a következő időszakban. Megtudtuk: a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) folyamatosan keresi és közvetíti az igényeket a cégek körében és folyamatosan igyekeznek ráirányítani a figyelmet a Dél- Dunántúli régióra is.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában