Együttműködés

2022.12.19. 18:31

Összehangolják képzéseiket a diákok érdekében

A jól képzett munkaerő helyben maradásának és a szakképzésből felsőoktatásban továbbtanuló hallgatók létszámának növelése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá a Pannon Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum felsővezetői. Az aláírás helyszíne a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központjának kampusza volt.

A megállapodás megkötésének alapgondolata a nagykanizsai egyetemi központ főigazgatójától származik, hiszen az intézmény hosszú évek óta szoros együttműködésben áll az SZC tagintézményeivel. A megállapodás lényege, hogy a szakképzésben tanuló diákok továbbtanulási esélyeinek növelése érdekében a két főintézmény a kiválasztott területeken összehangolja a futó képzések tartalmi elemeit, valamint az egyetem a szakképzésben megszerzett ismeretek egy részét beszámítja a felsőoktatási tanulmányokba.

A közösen kialakított képzési program kiterjed a szakképzésben választott szakma képzési és kimeneti követelményeit meghaladó, magasabb szintű szakmai ismeretek tananyag tartalmára, órakeretére, valamint a felsőoktatási intézmény által elismert többlet szakmai tartalom igazolására, az egyetemi tanulmányok során pedig, azok beszámíthatóságára is.

- A Pannon Egyetem hosszú évek óta egyike Magyarország legjobb egyetemeinek. Ez az eredmény többek között az egyetemen oktató-kutató kollégák szakmai minősítéseinek és kutatási potenciáljának köszönhető. Ezt a tudást szeretnénk továbbadni nemcsak azoknak a fiataloknak, akik egyenes úton a középiskolai tanulmányaik elvégzése után jutnak be a képzéseinkre, hanem azoknak is, akik már megszerzett szakmai tudásuk bővítése miatt jelentkeznek hozzánk – mondta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

- A szakképzés átalakításával megnőtt a továbbtanulási esélye azoknak a diákoknak, akik a szakképzésben találták meg lehetőségeiket. Örömmel csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez, hiszen nemcsak az a célunk, hogy piacképes szakmát szerezzenek a diákok a nálunk eltöltött évek alatt, hanem az is, hogy az itt megszerzett ismereteiket akár a felsőoktatásban is kamatoztathassák – fogalmazott Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában