Segítség

2022.12.26. 17:20

Rászoruló családoknak adományoztak a NEKA sportolói

A Nemzeti Kézilabda Akadémián a decemberben meghirdetett adománygyűjtés bevételéből vásárolt élelmiszereket. Illetve a Tatabánya elleni, végül döntetlennel végződő férfi NB I.-es mérkőzésen a szurkolók által pályára dobott plüssjátékokat a NEKA növendékei juttatták el a rászorulóknak.

Sonline

A Balatonlellei Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével Balatonbogláron, Szőlőskislakon és Ordacsehiben kerestek fel a fiatalok olyan családokat, akiknek igazán szükségük volt egy kis segítségre.

A NEKA kisbuszban több doboz sorakozott és várta, hogy az akadémia munkatársai és a növendékek elszállítsák azokba az otthonokba, ahol rászoruló családok élnek. A Balatonlellei Család- és Gyermekjóléti Szolgálattal együttműködve, az előre megadott címekre indult a kis különítmény. Ahogy Sikler Gyula, a kollégiumi intézményvezető elmondta, rendkívül tanulságos volt a túra, és több megindító pillanatban volt részük a gyerekeknek.

– Különösen Szőlőskislakon és Ordacsehiben szembesültünk a szomorú valósággal és a nélkülözéssel – kezdte Sikler Gyula intézményvezető. – Meghatotta a Nemzeti Kézilabda Akadémiás fiatalokat, amikor látták, mekkora örömet jelent egy önzetlenül átadott ajándék, milyen boldogságot szereztek azoknak a kisgyerekeknek, akik új plüssjátékokat kaptak karácsonyra. Az egyik lakásból kiszaladó kislánynak is jutott egy nagy plüssállat, hálából finom mézeskalácsokkal kedveskedtek a csapatunk tagjainak.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia évek óta igyekszik részt venni valamilyen adománygyűjtésben, szebbé téve ezzel több ember karácsonyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában