Köd lepte el Somogy megyét

2022.12.07. 13:58

Újra korlátozások az R67-esen, vigyázzunk az utakon

Somogy megye térségében megnövekedett a köd intenzitása a délelőtti órákban. Emiatt a látási viszonyok drasztikus romlása miatt figyelmeztetést adott ki az Útinform.

1808266243

Fotó: Amir Bajric

2022 December 7-én délig leadott jelentések alapján, 100 méter alatti a látótávolság Kaposvár térségében. Nyugat felé haladva sem jobb a helyzet, Nagykanizsa közelében 100 és 300 méter között váltakozik a belátható út hossza.

Emiatt a szokottnál fontos figyelnünk a közlekedésre, a balesetek elkerülése véget. Az utinform szerint érvényben lévő forgalomkorlátozásók a megyében.

  • Az M7-es autópályán, Budapest felé, Zalakomár térségében dilatációs szerkezetet javítanak. A 197-es és a 195-ös km között a külső sávot lezárták.
  • Somogy megye egyik soha el nem készülő ékessége a 67.-es úton is számíthatunk forgalomkorlátozásra. December 6.-tól kezdve egészen 8-ig számíthatunk sávlezárásra, és szembe irányú átterelésre a Mernye és Somogybabod közötti útszakaszon. Itt még mindig portáltáblákat telepítenek és az útburkolatot javítják. 
  • A balatoni komp már a téli menetrend szerint közlekedik. Szántód révből 7.00-tól 17 óráig jár, Tihany révből pedig 7.15 perctől 17.15 percig szállítja a járműveket, óránként. Változás a decemberi ünnepi időszakban lesz, illetve azt követően már csak a jövő évben, 2023. február 18-án várható!

A téli időjárási viszonyok megyénk útjain sem teremtenek optimális feltételeket. A gépjárműveket - főleg hosszabb autóút előtt - ajánlatos alaposan megvizsgáltatni, és az ilyenkor használatos tartozékok hiányát még időben pótolni.

Az autó világításának komoly szerepe van a közúti balesetek megelőzésében mind a nappali, mind az éjszakai vezetés során. A belátható útszakasz megvilágítása csakúgy, mint a gépjármű észrevehetővé tétele biztonsági tényező. A szabályosan beállított fényszóróval pedig a szembejövők elvakítása sem okozhat problémát. A nem szabványos, illetve a gyártó által előírttól eltérő fényforrások megvilágítási paraméterei lényegesen rosszabbak lehetnek. Megfelelő fényforrásokkal azonban minden esetben javul a vezető vizuális ingerekre való reagálása és reakcióideje!

 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában