Vetélkedő

2023.01.27. 14:00

A magyar kultúráról záporoztak a kérdések a kvízek csatájában

Több éve járnak össze alkalmanként a kvízkedvelők a Takáts Gyula-könyvtárban. Első ízben a kultúra napjának ünnepére időzítették a vetélkedőt, mely egyre népszerűbbé vált. Az idén visszatértek a hagyományokhoz, és a magyar kultúra napjához közeli időpontra tették az összejövetelt.

K. G.

Fotó: Könyvtár

A kérdéseket is tematikusan a magyarságról állították össze, mondta Horváth Péter könyvtáros, aki műsorvezetőként, vagyis kvízmesterként működött közre a szerdai esten. Formailag leginkább a kocsmakvízekhez hasonlít a vetélkedő, a résztvevők feladatlapokat töltöttek ki és egymás között kicserélve javították a válaszokat, a végén pedig összesítették a pontszámokat. A történelmi és földrajzi kérdések mellett művészeti feladványok is próbára tették a közönséget, de helyi kérdések is felmerültek, miután Kaposvár 150 éve rendezett tanácsú város. Érdekesség, hogy a könyvtári kvízre megmozdult a középkorosztály is, akik alapesetben kevésbé tartoznak a könyvtárlátogatók közé, mondta a kvízmester. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában