Piaci körkép

2023.01.13. 17:00

Almavadászat közben találtunk rá a legjobb töpörtyűre

Sült hal és kolbász illata keveredett a fagyos januári levegőben péntek reggel, amikor szokásos körünket kezdtük a Kaposvári Nagypiacon.

Koszorus Rita

A foghíjasan telt nagycsarnokba érve vöröslő almahalmok között kalandoztunk, amelyből szinte minden kosárba került. De a biztos vitaminforrásnak tűnő mandarinból is gurult néhány kosarunkba, miután elkalandoztunk a hatalmasra nőtt sütőtök felé is. Habár már lejárt a szezonja, de többen is vitték a fürtökben kínálkozó szőlőt vöröset és fehéret. 
A hűvösre fordult időben csak kevesen voltak talpon a placcon, Az egyik standon a karácsony utolsó mementójaként akciósan árválkodtak szaloncukrok, többféle ízesítésben. Az új csarnokban hosszú sorok kígyóztak. Még úgy is, hogy a legtöbb őstermelő és kereskedő azt mondta, szerintük még nem tértek vissza a vásárlók az év végi szabadságukról. Kelendő volt az akácméz és többen vitték a friss húst a hétvégi menühöz. S habár az egyik fiatalasszony a tarja magas árára panaszkodott, csak becsusszant a vászonszatyorba. Mivel közeleg már a disznóvágások szezonja, a nosztalgikus ízek kedvelői előszeretettel keresték a füstölt árukat és a ropogós töpörtyűt. Szabályos sor kígyózott a somogyaszalói tejért, a gondosan tisztított üvegek mindenki kezében ott várták, hogy megteljenek friss fehér itallal, amely nem véletlenül a tudatosan vásárlók kedvence. Jóval kedvezőbb áron beszerezhető, mint pasztőrözött tetrapakba csomagolt társai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában