Fotók

2023.01.12. 14:00

Babákra és mamákra is ráfér a lélekringatás

Előadások, egyéni fejlesztés, alkotókör, lélekringató, játszóház és „hurciklub” is szerepel a Mondj Igent a Gyermekkorra! Egyesület palettáján. A színes programokat nyújtó egyesületet 2016-ban hívták életre, s egy inaktív korszak után októbertől újra fellendült az egyesület élete. Kedden alkotókört, szerdán hordozóklubot tartottak.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Karikás kendő, hosszú kendő, csatos hordozó, bébi tai; ezeket a babahordozó eszközöket is kipróbálhatták az anyukák és a babák szerdán délelőtt. – Úgy nézem, Bertalannak mindegyik tetszik, csak rajtam legyen – mondta Meisztericsné Tóth Daniella, aki fél éves, mosolygós kisfiával érkezett. – Nemcsak a hurciklubba, hanem léleksimogatóra és számunkra aktuális előadásokra is járunk. Jó a közösség, barátkozunk anyukákkal, babákkal. Az ember itt úgy érezheti, hogy nincs egyedül a problémáival – mesélte az anyuka. 

Kelemen Kata a közelmúltban költözött vissza Kaposvárra. A tizenhat hónapos Júliát tartotta az ölében. – Dupla élmény itt lenni, mert bár kaposvári vagyok, sokáig nem itthon éltem, kisbabával viszont nehéz új kapcsolatokat kialakítani. Itt hasonló szemléletű anyukákkal találkozom – mondta, miközben Júlia már a többiek közé kívánkozott játszani. 

A szerdai eseményen csaknem húsz anyuka vett részt gyermekével. – Tartunk egyéni fejlesztéseket és gyakran hívunk előadókat – mondta Kis-Kovácsné Vancsa Barbara, az egyesület elnöke. Rá gyógypedagógusként, evésterápiás szakemberként, s vízimozgásfejlesztő terapeutaként is számíthatnak az anyukák. 

Azt mondta: nincs egyedül a feladatokra, mindenben számíthat Szakné Vágner Nikolettre. – Szívesen veszek részt az egyesület tevékenységében. Korábban nagykamaszokra, fiatal felnőttekre figyeltem a munkám kapcsán. Most a saját gyermekemre is ügyelek, miközben itt együtt vagyunk. Ez igazi kihívás, valódi pluszt jelent. Cserébe sikerül őt jól lefárasztani – mondta Nikolett. 

Az egyesület heti rendszerességgel tart programokat az édesanyáknak. A szervezők lapunknak elmondták: igyekeznek korszerű tudást átadni, amelyek a legújabb kutatások eredményein alapulnak. Igyekeznek a pályázati lehetőségeket is kihasználni, hogy az egyesület is fejlődhessen. Legnagyobb álmuk, hogy a régi SZTK-ban lévő, meglehetősen aprócska helyiséget nagyobbra cserélhessék, hogy még több fejlesztőeszköz elférjen és a klubba látogató családok létszáma is bővülhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában