Örömöt vittek

2023.01.17. 15:33

Gyerekek ajándéka lett a túrázók nevezési csokija

Kiosztották a Három királyok túrán összegyűlt jótékonysági felajánlásokat, több ezer tábla csokoládét adtak össze a természetjárók, amelyeket hagyományosan a rászorulóknak szántak a szervezők

Kovács Gábor

Fotó: Muzslay Péter

Több ezer csokoládét osztottak ki kedden délután a Három királyok túra szervezői. Az év eleji kaposfüredi útvonalat hivatalosan benevezve az idén 1260-an teljesítették az iskolától a kaposfüredi szőlőhegyi pincékig, ahol a gazdák kilenc présháznál látták vendégül a túrázókat. 

 

Az ünnepek utáni kimozdulást és az egészséges életmód szeretetét mindig a jótékonysággal kötik össze a résztvevők, ezért a nevezők valamennyien édességgel regisztráltak, amit közösen a rászorulóknak szántak. Még Győrből és Pécsről is érkeztek adományozók. Nagy Attila, a kaposfüredi településrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy az idén első ízben a Bárczi Gusztáv Módszertani Intézmény is felkerült a listájukra, ezen kívül a Borostyánvirág Anyaotthon, a Nyitott Kapu Hajléktalanszálló, a fogyatékossággal élők Napsugár Rehabilitációs Központja, és a Pannon Mentők idősek otthona részesült az adományból. Maradt még annyi, hogy egy-egy tábla csokit a Kaposfüredi Tagiskola tanulói és a helyi óvodába járó gyerekek között is kiosztottak.

A speciális nevelési igényű gyermekek közül az első osztályosok kapták az első adag édességet a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben. Benczéné Csorba Margit  intézményvezető elmondta, hogy 320 diák jár hozzájuk, és sok a hátrányos helyzetű diák, akiknek nagy szükségük van a támogatásra. Az adományozóknak a szakiskolásaik által sütött almás pitével és pogácsával kedveskedtek. A Borostyánvirág Anyaotthonban jelenleg 40-en tartózkodnak. A legkisebb gyermek három hetes, de van 20 éves gondozottjuk is. Bíró Dániel intézményvezető elmondta, hogy a covid után és a rezsiemelkedés miatt a működésük fontos lába lett az adományozóik támogatása.       

Fotók és galéria: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában