Újrahasznosítás

2023.01.04. 11:00

Lassan lejár a fenyőfák ideje az otthonokban

A karácsonyfát a hagyomány szerint vízkeresztig, január hatodikáig szokták a lakásban tartani, ezt követően kerülnek utcára a lecsupaszított fenyők. Az idei évben január 9–27-ig szállítja el a szolgáltató a fákat.

G. L.

Fotós: Lang Róbert

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. azt kéri a lakosoktól, hogy a fákat díszek, szalagok és szaloncukorpapírok nélkül dobják ki. A maximum 7–10 centiméter törzsátmérőjű, legfeljebb 150 centi magas fenyőket tegyék a szemetesedény mellé, akinek nagyobb fája van, az lehetőség szerint darabolja fel. 
A fenyőket a szemétgyűjtő edények mellé kell helyezni az adott dátum előtti napon 17 órától az elszállítási nap reggel 5 óráig. Aki nem a kijelölt napokon dobja ki a fáját, az a közterület-felügyelettől figyelmeztetésre vagy büntetésre számíthat. Ha valaki később szeretné elbontani a fáját, az ingyenesen leadhatja a hulladékudvarban vagy megvárhatja az első zöldhulladék-szállítási időpontot, ami Kaposváron március közepén lesz. 

Fotóill.: Lang R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában