Ipari fejlesztés

2023.01.25. 14:27

Lökést adhat a térségnek az innovációs ipari park

Projektalakító bizottsági ülést tartottak a kaposvári Okosipari Tudományos és Innovációs Park fejlesztésének előrehaladásáról szerdán délelőtt a városháza dísztermében. A tanácskozás szünetében Szita Károly polgármester, és Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora adott tájékoztatást a beruházás állásáról.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Róbert

A hat hektáros terület a Dombóvári út végén található, és négy üzemcsarnokot is felépítenek majd az innovációs parkban. A kaposvári projekt 14 milliárd forintból valósul majd meg, és a tervek szerint az országban 14 másik helyen is kialakítanak hasonló létesítményeket, de közülük a kaposvári az egyik leglényegesebb helyszín. A jövőnket meghatározó fejlesztésről van szó, mert így növekedhet a versenyképességünk, és ezzel Kaposvár gazdasága a 10 legjobba kerülhet a magyar városok között, hangsúlyozta Szita Károly. Egy inkubációs tudásközpont lesz a park magja, vázolta fel az Óbudai Egyetem rektora, aki hozzátette, hogy a megtelepülő civil és a hadipari beruházások lökést adhatnak az egész térségnek. Az egyetem az oktatáson, a mérnökök képzésén keresztül is megveti a lábát a régióban. Kovács Levente a horvátországi Varasdból érkezett a kaposvári tanácskozásra, ott egy környezetvédelmi célú innovációs ipari parkot tekintett meg, és ez az elképzelések szerint a hasonló profilú cégek a kaposvári innovációs parkot is erősítik és nemzetközileg fenntarthatóvá teszik majd. A kaposvári vállalkozásoknak is lehetőséget jelent majd az új park, többen már jelezték a csatlakozási szándékukat, beszélt erről a rektor. A beruházás remélhetőleg már békeidőben fejeződik be, mondta a polgármester.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában