Szakma

2023.01.18. 10:00

Mindent tud a borokról is a jó pincér

G. L.

Újabb unikális képzést indít februárban a Siófoki Szakképzési Centrum a Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskolában. A borismereti képzés szakmai képviselője és előadója Szik Mátyás, többszörös magyar sommelier-bajnok. – Célom, hogy az emberek mindennapjainak része legyen a minőségi italok és ételek fogyasztása, hogy ne legyenek véletlen ízek az asztalon, és hogy az étkezés ne csupán a fiziológiai szükségleteink kielégítését szolgálja– mondta el a többszörös sommelier-bajnok. A Siófoki Szakképzési Centrum azért indítja a képzést, mert azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy a felszolgáló tudjon az adott étellel harmonizáló bort ajánlani, sőt az ajánlott borról bővebb tájékoztatást nyújtani. 
A Siófoki Szakképzési Centrum új képzésén szőlészeti, borászati alapokat szerezhetnek, megismerhetik a hazai és külföldi szőlőfajtákat, borlapot állítanak össze, a borhibákat is megismerik, de a tárolás, kiválasztás, érlelés folyamataiba is bepillanthatnak. A képzésen való részvételnek nincs előfeltétele, összesen hatvan óra és február hetedikén kezdődik. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában