Madártávlat

2023.01.28. 09:00

Negyvenezer látogatót vonzott a hajó formájú földvári kilátó

Júliusban és augusztusban érkezett tavaly a legtöbb turista a különleges, hajó formájú kilátóba Balatonföldváron. A balatonföldvári magasparton található épület kiállításaira 2022-ben csaknem 40 ezer látogató volt kíváncsi.

Turbéki Bernadett

Forrás: balatonfoldvarikilato.hu

Makettek és tablók színesítik a kiállítótereket, amelyek 400 négyzetméteren mutatják be a balatoni hajózást a kezdetektől napjainkig. A moziteremben a Balaton történetéről, élővilágáról, a vitorlázás és a hajózás kialakulásáról, Balatonföldvár múltjáról és jelenéről vetítenek kisfilmeket. A Balaton egyik legrégebbi hajójának, a Helkának történetét – egy hajóablakon betekintve – virtuális 3D vetítésen meséli el egy igazi matróz. A látogatóközpontban idén is helyet kap a kortárs magyar alkotóművészet egy-egy munkáit bemutató kiállítás a Fine Art Hungary programnak és az artotek.hu-nak köszönhetően. A 2023-as évben változatlan nyitvatartással várják az érdeklődőket. 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában