Lehetőség

2023.01.21. 11:29

Páncél és pajzs a pályaválasztáshoz

Pályaorientációs napot szerveztek a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulóinak, ahol a partnerszervezetek képviselői előadásokkal és bemutatókkal igyekeznek a diákok érdeklődését felkelteni.

Kiss Kálmán

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) képviseletében Kurucz János pályaorientációs tanácsadó tartott tájékoztatót az érettségi utáni szakmatanulás lehetőségeiről. A Ziehl-Abegg Kft. képviselői ismertették a duális képzésben rejlő lehetőségeket és a vállalatnál jelenleg működő képzési formákat. A somogyi rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai bemutatót tartottak a rendvédelemi továbbtanulási lehetőségekről. A rendőrök felszereléseit ki is próbálhatták a vállalkozó kedvű gimisek, így például a testvédő páncélt és a lövedékálló mellényt, vagy a pajzsot, de átélhették az ittasság és drogos befolyásoltság alatt bekövetkező változásokat az „ittas szemüveg” és a „drogos szemüveg” kipróbálásával is. 

Kifutottak az időből, akkora volt az érdeklődés 

A Marcali Mentők Egyesületétől a közösségi szolgálatos feladatokról hallhattak ismertetőt a diákok és közelebbről is megismerkedhettek a mentőautó felszerelésével. A Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Társasbázis közösségének animátor játékmestere, Zsirai Tibor és Borsos Bence egy külön teremben foglalkozott a tanulókkal. Előadással készültek a niklaiak, a marcali rendőrkapitányság nyomozótisztje, a Honismereti és Természetvédő Közhasznú Egyesület, a Honi Mesztegnyő, a marcali katasztrófavédelmi kirendeltség képviselői is. A Marcali Kiwanis Női Klubról és a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárról is hallhattak a gyerekek ismertetőt. A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület tevékenységét és törekvéseit Szaka Zsolt elnök mutatta be. A rendezvény a tervezettnél lényegesen tovább tartott, mert a gyerekek részéről akkora volt az érdeklődés. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában