Fotók és videó!

2023.01.23. 16:30

Somogyi szakmabeliek is szurkolnak a hazai csapatnak a Bocuse d'Or-on

A napokban szervezik a világ legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d'Or világdöntőjét, amelyen a magyar csapat is indult.

Góz Lilla

A Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg Franciaországban, Lyonban. A magyar Bocuse csapat az európai válogatón elért második helyezéssel érkezett a gasztronómia fővárosába. A csapat élén továbbra is Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje áll, akinek munkáját Nyikos Patrik segíti commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látja el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke. 

A Bocuse d’Or lyoni döntőjén a szokott módon két ételt kell készíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, melyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni. A csapatoknak ördöghalból, fekete kagyló és Szent Jakab kagyló felhasználásával kell lenyűgözniük a zsűri tagjait. 

A 2023-as lyoni döntő másik feladata egy háromfogásos gyermekmenü 15 főre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel. 

A magyar csapat a második versenynap második rajtolójaként indult hétfőn reggel. Több somogyi szakember is nyomon követte munkájukat. Jelenleg is a helyszínen van Németh Krisztián, a Hotel Kardosfa igazgatója, korábbi séfje és Ható András, a Marcali Mester Étterem tulajdonosa. 

– A közel félszáz szurkolóból álló magyar táborra rá kellett szólniuk a szervezőknek, annyira lelkesen szurkoltak a csapatnak – mesélte Németh Krisztián. Hozzátette: a dánok után kezdte meg a hazai csapat tálalni a főételt, ennek elkészítésére öt és fél óra állt rendelkezésre. 

– Nagyon tetszett a szakmai zsűrinek az almát megformázó tökmousse – mondta a Hotel Kardosfa igazgatója.  –  Negyedik napja vagyunk kint a világ legjobb szakácsai között és tanulni jöttünk mi is, hogy lássuk, egy alapanyagot mennyi féle módon lehet elkészíteni – árulta el Ható András. Hozzátette: egy érdekes konyhatechnikai kiállítást is megnéztek. – Bíznunk benne, hogy az élmezőnyben fog végezni a magyar csapat, hétfő este ki fog derülni – jegyezte meg a somogyi szakember. 

Az eseményt élőben is lehet nézni IDE kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában