Beruházás

2023.01.05. 17:00

Új rendszer nyeli majd el a dombokról lezúduló esővizet Bőszénfán

Felújítják és bővítik a belvízelvezető rendszert Bőszénfán.

Ma. G.

Az önkormányzat a beruházásra 138 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP). Nyitrai István polgármester érdeklődésünkre elmondta, húsz évvel ezelőtt építették ki a csapadékelvezető árkokat. Az elmúlt két évtizedben azonban sok helyen megrongálódtak a betonelemek, ezért vált szükségessé a korszerűsítés. 
– Új technológiát is beépítünk majd és egy zárt rendszert is kialakítunk – sorolta a beruházás részleteit a polgármester. A főtérnél a szakemberek egy olyan hálót tesznek bele az árokba, amely felfogja a sarat és a hordalékot, ezáltal gyorsabban tud elfolyni a víz. A településre bevezető utat kiszélesítik, a csapadékvizet egy teljesen zárt árokban vezetik el. 

A települést három nagyobb domb veszi körbe, ami miatt esőzéskor általában jelentős mennyiségű csapadék zúdul a község irányába. Amióta azonban 20 évvel ezelőtt kiépítették a megfelelő vízelvezető árkokat, azóta nagyobb felhőszakadás és árvíz sem okozott problémát a faluban. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában