Segítség

2023.01.15. 10:05

Újabb két balatoni település kap rezsitámogatást

Sonline/Likebalaton

Ahogy azt már a likebalaton.hu is megírta, a Miniszterelnökség segítséget ajánl fel több önkormányzatnak is a megugrott energiaköltség fedezéséhez.

  • Siófok
  • Balatonalmádi
  • Balatonfüred
  • Tapolca
  • Veszprém
  • Keszthely

A minisztérium közleményében hangsúlyozta, hogy a háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosukra emelkedtek, és a kormány célja, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése ebben a helyzetben is fennmaradhasson. Ennek érdekében döntött úgy, hogy a korábbi, tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városokat és a fővárosi kerületeket is megsegíti.

A települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere erősen eltérő.

A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.

Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról; a biztosok mindenkivel tárgyaltak, aki elfogadta meghívásukat az egyeztetésre.

Azóta újabb két balatoni település került a támogatott önkormányzatok körébe, Balatonederics 6,28 millió forintot, Balatonrendes 7,3 milliót számolhat el támogatásként.

Nyitókép: shuttertock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában