Kirándulás

2023.01.16. 10:05

Vörsre látogattak a háromfai nyugdíjasklub tagjai

Fodor Ferenc nemrég megválasztott elnök szervezésében Vörsre látogattak a háromfai „Ezüst Évek” Nyugdíjas Klub tagjai.

Györke József

Évekkel ezelőtt már voltak itt, de nagyon megváltozott a klubtagság összetétele az évek során, így ismét sort kerítettek a kirándulásra.

Megcsodálták a korabeli életet bemutató háromosztatú tájházat. A lakószoba, a füstöskonyha kamrával és a tisztaszoba a sok-sok relikviával elkápráztatta őket. Útba esett a tűzoltó múzeum, ahol a tűzoltóság és tűzoltás történetével ismerkedtek meg. Láthatták az országba elsőként visszaérkező Charli gólya emlékszobrát is. Szintén csodálattal szemlélték a vörsi betlehemet. 
Ebédig még volt kis idő, szívesen mentek el és tekintették meg Menyhért Andrásné textilszobrász kiállítását is. Sokan hihetetlennek tartották, hogyan lehet textíliából ilyen csodálatos és színes kompozíciókat készíteni.

A kiadós ebédet követően még maradt egy kis hely, így Marcaliban betértek süteményezni, pótolva a már amúgy is soknak tűnő napi kalória bevitelüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában