Egy dobás három forint

2023.02.04. 15:17

A jó célért gyűjtik az aludobozokat Fonyódon

Vállalkozások és a fonyódi önkormányzat összefogásának köszönhetően a helyi piacon fémdobozgyűjtő automatát helyeztek ki ezen a héten.

Turbéki Bernadett

Fotó: Fonyód Média

A berendezés nem csak abban segít, hogy a kiürült italos alumíniumdobozoktól környezettudatosan válhassunk meg. 

A „Minden Doboz Visszajár” elnevezésű mozgalom és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésének köszönhetően, aki bedob egy dobozt a gépbe, az a rászoruló gyerekeknek is segít közvetetten. Egészen pontosan három forinttal segíti a szeretetszolgálattal kapcsolatban lévő kisgyerekek és autista fiatalok fejlesztését. 

Napjainkban a sör mellett már üdítőitalok és kávéféleségek is kaphatók fémdobozban, amelyekkel a fiatalabb korosztály is kapcsolatba kerülhet. Az üres dobozoknak nem a háztartási szemétben van a helye. Ezért kezdeményezték Fonyódon a dobozok újrahasznosítását a jó cél érdekében. 

A Balaton-parti városban gyűjtött fémdobozokat újrahasznosítják, s mintegy nyolc hét alatt újratöltve akár vissza is kerülhetnek a boltok polcaira.

Fotó: G. T./Fonyód Média

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában