Kaposvár

2023.02.05. 10:00

A negyedik legnépszerűbb egyetem lett a MATE

G. L.

A keresztféléves felvételi eljárásban 251 diák nyert felvételt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) képzéseire. A legnépszerűbb szak a növényorvosi mesterképzés volt, amelyen Gödöllőn, Budapesten és Keszthelyen összesen 52 fő kezdheti meg tanulmányait februártól. Nappali képzési formában 173 fő, levelező képzési formában pedig 78 fő nyert felvételt a MATE-ra, ahol a keresztféléves felvételi eljárásban kizárólag mesterképzésekre lehetett jelentkezni. 

Huszonhatan a Kaposvári Campuson kezdik meg tanulmányaikat februártól. A legnépszerűbb képzések ezúttal is az agrárterületeken voltak, 113-an teljesítették a ponthatárt. Az idei favoritok közt szerepeltek a gödöllői műszaki menedzser s a kaposvári pénzügy mesterképzések is, amelyek 29 és 26 hallgatóval indulhatnak. Országos szinten összesen 4870-en nyújtották be jelentkezésüket. A MATE képzéseit 456 hallgató jelölte meg, így az intézmény országos szinten a negyedik legnépszerűbb az idei keresztféléves eljárásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában