Feledékenység

2023.02.20. 09:58

Elhagyta utasát a busz Balatonlellén, egy szál papucsban kért segítséget a lány

Egyszerűen ott felejtették a fiatal lányt.

Sonline/Borsonline

24 órán át tartott az amúgy 4 és fél órás út a 22 éves Kristy-nek.

Kirsty Budapesten szállt fel a német tulajdonú cég Zágrábba tartó nemzetközi buszjáratára. Balatonlellén a sofőr, rövid pihenőt tartva, megállt egy benzinkútnáál: azt mondta, 15 perc múlva mennek tovább. 

A lány beugrott a kútra egy hot dogért. Mire, 10 perc múlva visszatért a parkolóba, a busz már kilométerekkel arrébb járt Kirsty összes csomagjával és pénzével együtt. Az egyetemista egy szál papucsban és könnyű nyári öltözetben nézett a ködbe vesző járata után.

- A magyarok mindenben segítettek, visszaadták az emberekbe vetett bizalmamat és hitemet

 – mondta a lány, aki a busztársaság két, arra járó járatát is megvárta: A Budapestre tartóra nem fért fel, a Ljubljanába igyekvőre pedig nem volt értelme jegyet váltania. 

- Próbáltam elmagyarázni, hogy mi történt, de senki sem beszélt angolul 

– magyarázza a lány, aki kabátját és cipőjét is a buszon hagyta. Így, dideregve telt az egész éjszaka, s bár a kút személyzete és vendégei is segítőkészek voltak, Kirtsyn eluralkodott a pánik. 

Végül reggel hétkor, a kúton műszakját befejező nő vitte le az állomásra, ahol a lány vonatra és ült pár óra múlva ugyanott volt, ahonnan 24 órája elindult: Budapesten. Itt újabb jegyet kellett vennie Zágrábba, ahová aztán szerencsésen, egy napos késéssel meg is érkezett. A busztársaság elnézést kért sofőrje hanyagsága miatt, de kártérítést nem fizet. 

 

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában