Helyi közélet

2023.02.01. 10:18

Ellopta a katalizátort, de a DNS-e lebuktatta

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a legértékesebb alkatrész elvétele érdekében szétvágta egy autó kipufogórendszerét.

Mócza Dániel

A vád szerint a büntetett előéletű, negyvenes éveiben járó férfi 2022 januárjában Kaposvárra érkezett, majd úgy akart pénzhez jutni, hogy egy félreeső utcában az egyik parkoló autó alá mászott, és a nála lévő fűrésszel levágta annak katalizátorát. A vádlott terve azonban kudarcba fulladt, mivel a levágott katalizátorból a nemesfémeket is tartalmazó kerámiabetét már hiányzott, a bűncselekmény elkövetésének helyszínén hátrahagyott nyomok szakértői vizsgálatának eredményeképpen pedig a kaposvári nyomozók azonosítani is tudták a férfit, aki a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában