Gyászhír

2023.02.24. 14:37

Elment a Doki

Hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Néber Árpád, akit minden somogyi sportbarát ismer, miután három, illetve egy rövid ideig négy megyei együttesnek is a csapatorvosa volt.

Sonline

Hosszantartó betegség után, életénék 68. évében elhunyt Néber Árpád sebész, baleseti sebész. A legendás orvos 1955. április 14-én, Bogyiszlón született, 1984-ben általános, 1986-ban baleseti sebész szakvizsgát tett. Gyógyítói munkája során dolgozott többek között a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a Marcali Városi Kórházban, a Szigetvári Kórházban, a Nagyatádi Kórházban, s a Siófoki Kórházban is. Emellett volt idő, amikor négy kaposvári sportegyesületnek, a kosárlabda-, a labdarúgó-, a férfi és a női röplabdacsapatnak is az orvosa volt. Sok sportolót gyógyított meg a hosszú és eredményes pályafutása alatt.

2001-ben Megyei Közgyűlési Elnöki Díszoklevelet kapott a csapatorvosi tevékenységért, majd rá egy esztendőre kiérdemelte a Kaposvár Város Szolgálatáért megtisztelő díjat is.

Tavaly nyáron derült ki, hogy súlyos betegséggel küzd Néber Árpád, szinte az egész somogyi sporttársadalom összefogott a Doki gyógyulásáért. Legutóbb tavaly októberben készítettünk vele interjút, akkor azt mondta, nagyon jól reagált a szervezete a kezelésekre. Annyit javult az állapota, hogy egy-egy kosárlabda-mérkőzésre is kilátogatott.

A napokban már azt lehetett hallani, nincs jól, pénteken aztán érkezett a mindenkit megdöbbentő hír, elhunyt Néber Árpád. Isten veled, Doki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában