Reciklikálás

2023.02.01. 17:30

Hulladékudvarok óvják és védik a környezetet

Átadták a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás beruházását, a somogyjádi és az igali hulladékudvart és újrahasználati központot szerdán.

Marosi Gábor, [email protected]

Fotó: Kovács Tibor

A telephelyre a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (KHG) szolgáltatási területéhez tartozó 117 településről lehet bevinni hulladékot. A szolgáltatással azok élhetnek, akiknek bejelentett lakcímük van, felmutatják a lakcímkártyájukat és nincsen közszolgáltatói tartozásuk.             

Szilágyi Ádám a KHG ügyvezetője a somogyjádi sajtótájékoztatón elmondta, a gyógyszerek, a vegyes kommunális hulladék, valamint az onduline és azbeszt tartalmú anyagok kivételével bármit átvesznek. Szilágyi Ádám kiemelte, a hulladékudvarban amellett, hogy szakszerűen tudják kezelni a szemetet, tovább is értékesítik a használható eszközöket.

Fotós: TIBOR KOVACS

– Kérjük az embereket, jelezzék nekünk, ha egy olyan tárgyat hoznak be, amit még lehet használni, mert akkor azt nem a hulladékkonténerbe dobjuk, hanem az újrahasználati központba tesszük – hangsúlyozta Szilágyi Ádám. – A kicsit sérült eszközöket is átvesszük, amelyeken kisebb javításokat el tudunk végezni. A kaposvári újrahasználati központunk tapasztalatai szerint azonban olyan minőségű tárgyakat hoznak be hozzánk, amelyeket rögtön el lehet vinni tőlünk. A központunkban lévő tárgyak listáját a Facebook oldalunkon tesszük közzé – mondta a KHG ügyvezetője. Szilágyi Ádám arról is beszélt, bármekkora súlyú hulladékot átvesznek a központban, de kizárólag csak magánszemélyektől.

Lőrinczné Kiss Ilona Somogyjád polgármester lapunknak elmondta, évekkel ezelőtt sokszor volt probléma abból, hogy a különféle hulladékok a szántóföldek mellett és az erdőkben kötöttek ki. Ezek általában önkormányzati területeken voltak, amit utána a településnek kellett felszámolnia. A polgármester hozzátette, örülnek annak, hogy elkészült a hulladékudvar, amely önkormányzati földön épült fel. A somogyjádi hulladékudvar és újrahasználati központ páros héten csütörtöktől szombatig 8 és 12 óra, páratlan héten szerdán 8 és 19 óra, csütörtökön pedig 8 és 12 óra között tart majd nyitva.  

Fotós: TIBOR KOVACS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában