Somogy

2023.02.09. 12:00

Javítják a nélkülözők immunrendszerét

Több mint százmillió forint értékben kaptak Béres Cseppeket egyházi és karitatív szervezetek.

Marosi G.

Az adományt az idén 30 éves évfordulóját ünneplő Béres Alapítványtól vehette át a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és több más hazai segélyszervezet.

A Béres Cseppekből Somogyba is bőven juttatnak majd a szervezetek. Kis Boáz, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense lapunknak elmondta, összesen 5000 adag adományt kaptak. Ebből Kastélyosdombóra és Kaposvárra, valamint a települések környékére is szállítanak. Hozzátette, a somogyi intézményeiken keresztül nagyságrendileg 300 rászoruló családnak segíthetnek.

A Magyar Református Szeretetszolgálat is mintegy 5000 adag Béres Cseppel lett gazdagabb. A készítményből somogyi rászorulóknak is adományoz majd a szervezet. Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke a budapesti átadóeseményen hangsúlyozta, a jelenlegi helyzetben még nagyobb odafigyeléssel kell egymás felé fordulni, és még nagyobb szükség van a hatékony támogatásra. Hozzátette, az alapítvány kiemelt figyelmet fordít ara, hogy a súlyos, daganatos betegeket és a rászorulókat segítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában