Bezárt a könyvesbolt

2023.02.01. 11:29

Kirakatban keresik az állásajánlatokat az elbocsájtott könyvkereskedők

Állásajánlatot szívesen fogadunk! Ez a felirat áll egy kaposvári könyvesbolt kirakatüvegén a Fő utcán az Anker-házzal szemben. Hárman alá is írták: Ági, Ildi, és Gabi. A könyvesboltban dolgozó kereskedők tették ki két héttel ezelőtt a feliratot, amelyen sajnálattal közlik a könyvrajongókkal, hogy a bolt végleg bezárt, és ők maguk állást keresnek, kopogjon be, aki segíteni tud.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

– Két hete kint van a papír, ám még senki nem kopogott be, hogy munkalehetőséget ajánljon nekünk. Itt vagyunk még egy ideig, mert a polcokról a könyveket bedobozoljuk, és vissza küldjük a kiadóknak. Vásárolni már nem lehet – mutatott körbe Nagy Ildikó az összerendezett stószokon. Huszonhárom éve dolgozik könyvkereskedőként.

– Vannak törzsvásárlóink, akik miattunk jártak ide, személyes volt a kapcsolatunk. Gyakran köszönték, ha ajánlottunk egy-egy könyvet, mert ismertük a lelki világukat. A munkatársaimmal két évtizede dolgozunk együtt – mesélt egykori munkahelyéről pakolás közben. Sejtették ugyan, hogy előbb-utóbb bezárnak, ám január 11-ig még nyitva voltak. 

Fotós: Lang Róbert 

Egyik napról a másikra derült ki, hogy megszűnt a munkahelyük. Néhány napra rá jött az ötlet, hogy próbálnak magukon azzal segíteni, hogy nemcsak az egyik polcon még ott árválkodó Túlélési kézikönyvet olvassák el, hanem meghirdetik magukat a könyvesbolt ablaküvegén.

– Hárman maradtunk most állás nélkül. Mindannyiunknak van más szakmája is, én magam vegyésztechnikus és szociális asszisztens vagyok, a könyvesboltot annak idején ugródeszkának gondoltam, ám huszonhárom éve ugrálok ezen a deszkán, mert itt maradtam „szerelemből”. Nagyon jó érzés volt, amikor vissza jöttek a vásárlók, mert eltaláltuk az ízlésüket, vagy éppen azért, mert nálunk korábbi kiadású könyveket is lehetett kapni, nemcsak újakat – mondta a mindig segítőkész könyvkereskedő.

 Munkatársaival arra számít, hogy talán a kirakatból olyan helyre kerül az álláskeresés híre, ahol pont rájuk van szükség. Még a hónap közepéig pakolnak, és várják, hogy valaki bekopogjon és arról a bizonyos ugródeszkáról kiugrási lehetőséget adjon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában